2011. január 26., szerda

Teknőslázban immár gyógyultan

Mivel 3 napja senki sem próbált háromszor annyi terhet róni rám, mint amennyit elbírok, halálosan unatkoztam, és közben mindent elterveztem leendő teknősünkkel kapcsolatban.

Kell terrárium, házilag készített, méretben passzoló, dizájnos, családias, teknősnek ideális.

Kell föld, de nem akármilyen. Teknősünk a kerti földet szereti 80%-ban, 10%-ban kell neki tőzeg, és 10%-ban valami, amire nem emlékszem, de a fórumokon megtalálható. Ezen felül nem veti meg a fakérget sem.

Kell neki vitamin, de nem túl sok, mert túl gyorsan fog nőni. Mivel visszavágni nem lehet belőle, ha túl nagyra nőtt, gazt kell neki adni, mert abban van elég vitamin. De honnan szedek télen gazt? Azt hiszem a terráriumba gazt fogok ültetni. Hátha a gaz legyőzi a penészt...

Kell neki kalcium, főtt tojáshéjból, szépiacsontból, vagy kalciumporból. Vajon a marhacsont nem elég neki?

Kell neki UV fény. LS szerint az UV fény cataractát okoz. Mondtam neki, hogy ha ez igaz lenne, az összes műkörmös vak lenne már. Ennek ellenére majd beállítunk egy optimális UV fényezési időtartamot.

Ami fura, hogy télen altatni kell, és hűtőben javasolt tartani!!!!!
Na ezt nem értem, de 5 éves kor alatt ilyennel nem is kell foglalkozni, úgyhogy a hűtő témát jegeljük egyelőre.

Már csak össze kell rakni a terráriumot, aminek már készen vannak a tervei.

És a legfontosabb, elengedhetetlen részlet a megfelelő méretű terítő megtalálása, amivel teknősünket le lehet takarni, ha jönne a közös képviselő, aki szerint a háziállat tartás az egyik legnagyobb bűnök egyike, és kötél általi halálra ítéltetett minden elkövető.

Szomorú lennék, ha végül nem lenne teknősünk ennyi tervezgetés után...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése