2011. szeptember 15., csütörtök

Szóval skizofrén

Én nem értem ezt tényleg.

Azt hittem a skizofrének antiszociálisak, nem beszélgetnek a fórumokon, nem leveleznek, nem érvelnek jobban mint az emberek 90%-a, nem viccesek és nem is koherensek. Főleg nem akik hallucinálnak és téveszméik vannak.

És milyen dolog, hogy a téveszmék 90%-a fent van az interneten? Tudtátok, hogy komoly internetes háttere van a belső földnek, a piramis alakú hegyeknek, mindenféle űrhajóknak és meditációknak? Az ufókat mondjuk nem tudom beleilleszteni, de ez részlet kérdés :)

Ez a társkereső nagyon rossz ötlet. Hogy lehet, hogy a legértelmesebb ember, akit a legjobban szeretnék látni, valójában valószínűleg skizofrén, ezért nem is fogok vele soha találkozni.
Hogy jövök ki így az ördögi körből, miszerint nem skatulyázom az embereket és nyitott leszek?

Ez az élet bosszúja :)

8 megjegyzés:

  1. már épp elég nyitottság ilyen oldalon regisztrálni, szerintem ott muszáj kategorizálni, bírálni, és a legapróbb gyanús jelre elküldeni, elfelejteni, kitörölni...

    VálaszTörlés
  2. ezzel nem értek teljesen egyet :) egy csomó jófej ember van, akkor is ha zakkantak, meg furcsák. mindenki furcsa. csak nem szabad kiadni magát az embernek... pl lakcím, pontos munkahely :D

    VálaszTörlés
  3. Az a kérdés, hogy az ember mennyire élvezi az idegen, fura emberekkel való csetelést. Például én semennyire, mert általában örülök, ha a barátaimra van időm (van valamennyi szociális kapacitásom, ami nem csak az időtől függ, és lehet, hogy ez nekem alacsonyabb, mint a többi emberé, valószínűbb, hogy még mindig a hatodév "havontaújközeg" világából próbálok felépülni, de nekem az a fontos, az szórakoztat, ad biztonságot, ha az ismerőseimmel beszélgetek).

    Valójában ha képes lennék rá, akkor a netes társkeresést társkeresésre használnám, értsd: akiről nem gondolom, hogy társ lehetne, arra onnantól egy másodpercet sem vesztegetek, kivéve, ha esetleg az merül fel, hogy jóbarátok lehetnénk.

    Igazából az, hogy valaki direkt társkeresési céllal akar velem megismerkedni, az önmagában kontraindikálja azt, hogy érdekeljen engem, túl nagy agressziónak élem meg, nem direkt, hanem egyszerűen zavar ez a közeg, ezek a módszerek.

    Na, ezért töröltem én le magam, de különbözőek vagyunk.

    VálaszTörlés
  4. Mert a skizofréniának több alcsoportja van, és a döntően pozitív tünetekkel járó (hallucinációk, téveszmék) általában jobb általános funkcióval és kevesebb negatív és kognitív tünettel jár. Magyarul a hallucinációkkal meg a téveszmékkel vígan el lehet éldegélni, dolgozni, a negatív tünetesek, akik "csak" szociálisan izoláltak, érzelmileg kiüresedettek, de nem hallucinálnak, sokkal rosszabbul vannak.

    Amúgy régen én is voltam társkeresőn, egy db haverság lett az eredménye a sok keresgélésnek, de nem bántam meg, tök vicces volt.

    VálaszTörlés
  5. A házunkban is van egy skizofrén férfi, és régen, amikor még pozitív tünetes és funkcióképes volt, én pedig naiv, teljesen meggyőzött róla, hogy valójában egy nagy művész, akinek egy sportszövetség ellopta a dalait, és azóta kiforgatták mindenéből. Na jó, amikor elmondta, hogy a szomszédokat Medgyessy telepítette oda, hogy figyeljék őt, valamint a ház előtt mindig ott állnak az FBI kocsijai, akkor kicsit gyanakodtam, de inkább megijedtem és reménykedtem, hogy a világ ugye nem ilyen gonosz...

    VálaszTörlés
  6. Hát úgy döntöttem, hogy a skizofrének is emberek. :) most megváltom a világot :D

    De azt hiszem, nem tudok nagyon félni attól az embertől, aki azt mondja, hogy tudtam, hogy majd nem akarsz eljönni velem, de hidd el, hogy attól hogy én így gondolkodom, ugyanolyan jó és értékes ember vagyok, mint bárki más...

    Basszus. Lehet hogy skizofrén, de én nagyon kedvelem.

    VálaszTörlés
  7. Lukannon, Te mindig keresed Magadnak a bajt. Nem mintha nem így lennél tökéletesen Lukannon :)

    VálaszTörlés