2011. október 23., vasárnap

Elolvad és megtalálja az élet értelmét újra

Tudja az élet, hogy mikor kell pozitív megerősítést adni.

Voltam egy 90 éves bácsinál és annyira édes volt.

A felesége hálóingében volt, mert az kényelmes. Csak egy kis csipke díszítés volt rajta. Egyedül lakott a lakásában és fájt a hasa. Volt angol-amerikai fogságban akik injekciót akartak neki adni, de mindig elugrott. És amikor műtötték, ott is elfutott az idős nővér elől, amikor az injekciót akart adni, és egy csapat nővér kergette végig a folyosón. És ugye nem a zsidó kórházba akarom küldeni? hát nem :) jaj olyan édi volt. Mondta, hogy nekem megengedi az injekciót. Aztán azt is mondta, hogy olyan érzékkel adom. Aztán mondta hogy nem akart ő kórházba menni, de végül is aztán mégis. Meg hogy a fogságból elég sok betegséget haza hozott. De meggyógyult. És milyen szerencséje volt, hogy nem lett stomája, és lett végül bélvarró a zsidó kórházból, és jól adtam az injekciót, és hogy ma szép idő van.

Valóban szép idő van :)

3 megjegyzés:

  1. Ha elgondolkodom, hogy mit szeretnék "dolgozni" , (a gyerekek után), mindig elképzelem, hogy kedves, idős embereket segítenék, főleg abban, hogy hallgatnám a meséiket! Ők kibeszélhetnék magukat, én pedig élvezném a történeteket, amitől talán, megváltozna a véleményem a sanyarú sorsomról is!:))

    VálaszTörlés
  2. Amúgy én elég ambivalens vagyok az idősekkel kapcsolatban. Vannak azok az idősek, akiket nagyon szeretek, mint a nagymamám, aki 84 éves és egész nap kint dolgozik a kertben, semmin nem húzza fel magát, mindenhez alkalmazkodik, szereti az életet úgy ahogy van. Meg volt most egy betegem, akiért oda voltam, egy bácsi (de az egész osztály nagyon szerette), és úgy engedte haza a Főnök, hogy én épp előadáson voltam és nem tudtunk elköszönni, mire majdnem sírni kezdtem. (Aztán bejött a lánya elköszönni, és nem hozott szerencsére pénzt, viszont kávét igen :D). Meg van a Cigánybácsi a házban, akinek most nagyon beteg a felesége, és a múltkor megkínált valami házilag sodort füstszűrő nélküli cigivel, amitől egész este kómás maradtam, és a bácsi mosolygós meg minden.

    És vannak azok az idősek, akiktől szeretnék nagyon messzire futni, vagy mert annyira savanyúak, mint a citrom, vagy mert azt hiszik, hogy körülöttük forog a világ, és nem tudják elképzelni, hogy nem azért megyek le kutyát sétáltatni, hogy két órán át őket hallgassam egy helyben állva, ja és vannak azok, akik úgy érzik, hogy nekik joguk van öt perc ismeretség után az életem minden részletéről kifaggatni.

    Jó, nyilván az idősek is ugyanolyan emberek, vagyis mindenfajta-tulajdonságúak, csak kicsit szélsőségesebbek. De a mesék jók.

    VálaszTörlés
  3. :) éljen a pozitív hozzáállás :)

    nekem a pozitív példa az, ami számít. a negatívakat próbálom nem észrevenni. de ez olyan pozitív volt, és olyan jó időpontban, hogy kell hogy legyen valami jelentősége :)

    VálaszTörlés