2011. március 10., csütörtök

Belső konfliktusok

Szeretem a nyugodt ügyeleteket, de nem szabadott volna elaludni.

Remélem nem igaz, hogy az ember álmaiban felszínre kerülnek a rejtett problémák és vágyak.

Először iskolából labirintus jellegű helyről szökni próbáló, napsütésre kimenekülő, majd visszakerülő és ismét szökni próbáló álom, ahol az iskolai menzán az ember megkapja a déli gyógyszereket, és rájön, hogy nagy barna frontinnal próbálják etetni, azt eldobja és eldönti, hogy nyugodt marad és feltűnés nélkül szökik meg a legközelebbi alkalommal.
Nem értem hogy álmomban miért ne ismerném fel a rendes Frontint? Miért kellett nyomtatott nagybetűkkel ráírni az álmomnak, hogy tudjam, hogy melyik milyen gyógyszer?

Aztán egyszerre három volt barátommal egy lakásban lenni, ahol még álmomban is küszködve de visszautasítom a másodikat és megjelenik apukám az appendixével, akivel németül beszélek álmomban és még álmomban is gagyi vagyok németből? Legalább vígasztalhatna a tudat, hogy tudat alatt tudok németül.
Nem, én tudat alatt sem tudok németül. Akkor miért küzdök a tudatommal egyálatlán?
És miért nem szeret a volt barátom álmomban legalább? Vagy miért nem mondja azt, hogy nem szeret? A szemét még álmomban sem tud dönteni.

Nem szabad aludni, mert a végén kiderül, hogy elmebeteg vagyok.
De elmebetegnek legalább jó, mert eddig a megfelelő munkaterápiát választottam...
És legalább tudatosan, ébren elkezdtem cikkeket olvasni :)

6 megjegyzés:

  1. Az álmok gyilkosak tudnak lenni. És a legrosszabb: azt álmodom, hogy szenvedek valamitől/valami hiányától. Felébredek. Az első érzés a megkönnyebbülés: csak álom volt. Aztán rájövök, hogy csak a valóság folytatódott az álmomban: az álmom valóság volt. És akkor csak ülök az ágyamban és semmit nem szeretnék, csak tovább aludni egy sírkamrában...

    VálaszTörlés
  2. Elég nehéz az álmokat kivédeni, mert minél jobban nem szeretnék ilyeneket álmodni, annál jobban jönnek.
    De lehet, hogy nem is olyan nagy baj, ha vannak ilyen álmok. Még a végén elhiszem, hogy ha nem foglalkozok a dolgokkal, akkor nincsenek is...

    VálaszTörlés
  3. Az álmok jók.
    Azt jelentik, hogy aludtál.

    VálaszTörlés
  4. Ha álmodtál, de nem aludtál, fordulj bizalommal Mamintihez :D

    VálaszTörlés
  5. Ha az ember nem foglalkozik a dolgokkal, akkor nincsenek. Annyi a gond, hogy az életünk is ott van a dolgokhoz kötve. Amint lemondunk az életünkkel kapcsolatos elvárásokról, a személyiségünkről, a méltóságunkról és emberi kapcsolatainkról, máris jobb minden.

    VálaszTörlés